به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی، در دوره دانش افزایی پژوهشی اساتید حوزه علمیه قزوین به جایگاه پژوهش در حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم تفکر تحقیق و پژوهش را یک تفکر فراگیر در حوزه نهادینه کنیم، اساتید می توانند نقشی مهم ایفا کنند.
وی افزود: اساتید با تدریس پژوهش محور می توانند به طلاب این پیام را بدهند که این گونه باید کشف حقیقت نمود و تلاش شود به سوی تحقیق پیش رفت.اگر طلاب بخواهند به حقیقت مطلب برسند، باید به صورت جدی، به تحقیق و پژوهش اهتمام داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه قزوین با بیان این که اساتید مدارس علمیه باید طوری برنامه ریزی داشته باشند که طلاب در زمینه مسائل تحقیقی و پژوهشی، به خوبی با هم رقابت داشته کنند، اظهار کرد: حوزه باید دارای استاد پژوهشمحور باشد و هنگامی که استاد، پژوهشمحور نباشد روشن است که افرادی که تربیت میکند، پژوهشمحور نیستند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترين و بارزترین مسائل در حوزه های علميه، مسئله آموزش علمی است، چرا که قوام حوزه ها به علم آموزی، قوت علمی و پژوهش است؛ قوی ترين و دقيق ترين مطلب و منبع دسته اول پژوهشی از آن عالمان بزرگ حوزه های علميه است
حجت الاسلام والمسلمین عباسی تصریح کرد: پژوهش در حوزه های علميه از قدمت بالايی برخوردار است و البته در حال حاضر كه نظام ما اسلامی و حوزه علمیه، انقلابی است، انتظار می رود در عرصه پژوهش، فعاليت بهتری انجام دهد.
وی با تاکید بر این که مدیران، اساتید، طلاب و مسئولین مدارس باید اولین کسانی باشند که فرامین و مطالبات مقام معظم رهبری را در جامعه نهادینه کنند، بیان داشت: طلاب علوم دینی و مبلغان باید با استفاده از آیات و روایات فرمایشات و مطالبات مقام معظم رهبری را در قالب پژوهش های کاربردی درآورند و آن ها را برای مردم تبیین نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی پر رنگ ترشدن پژوهش را موجب افزایش معلومات علمی طلبه دانست و یاد آورشد: مطالعه کتاب های علمی نیز موجب افزایش سطح علمی طلاب می شود و همان طور که رویکرد جهان به سمت تخصصی شدن می باشد، حوزویان نیز با داشتن تخصص بهتر جوابگوی مسائل خواهند بود.
انتهای پیام